En dag i taget.....

Alla inlägg den 8 februari 2010

Av Mamma Xaramia - 8 februari 2010 18:02

för Calle idag,besiktad utan anmärkning !


han är 84 cm lång och väger dryga 12 kg,kan bygga klossar på varann,säga ca 10-12 ord,äter bra,sover bra,trivs på dagis,är en glad liten kille som är nöjd med livet osv osv.....ingen spruta idag dock då han är himla snorig och hostig.


Alfreds utslag är ett mysterium,ingen av sköterskorna kunde med säkerhet säga vad det var men de tog prov för att utesluta schalakansfeber,men han är liksom inget sjuk och har inte (vad vi vet ) haft nån feber.Han skulle va hemma nån mer dag så vi kunde avvakta och se vad som händer med utslagen....


De trodde på nån allergisk reaktion mot kyla eller den sk "femte sjukan" som tydligen är feber och sen utslag men de tyckte ändå inte riktigt att utslagen stämde med det....nåja han verkar ju hyfsat pigg och ingen av oss andra ser ut som honom så det är väl inte smittsamt.

Av Mamma Xaramia - 8 februari 2010 12:32

För bara några månader sen kändes allt tungt,sambon hade inget jobb och jag jobbade mycket kvällar och helger medans Calle var på dagis dagtid,det gick ju men det var liksom inte mer....kändes som vi inte hade nåt riktigt "flyt" i vardagen ,vi bara kämpade och kämpade men kom ingenstans.....har suttit och läst tillbaka i bloggen.


NU däremot har det vänt,och det ordentligt.....jippi!!'

Vi har hela tiden försökt fokusera framåt,försökt vara positiva även när det varit som kämpigast och det har lönat sig!


Då var hans högsta önskan ett jobb och min att få ett schema med mer dagtid,idag är båda sakerna verklighet ,känns hur bra som helst!


Känns kul att kunna skriva nästan enbart positiva inlägg på bloggen ,de tyngre sakerna känns inte alls lika tunga när allt flyter.

En sak i taget så når man dit man ska.....allt handlar om inställningen   




Som jag sagt förut,jag är så himla stolt över oss som tagit oss hit,genom en massa ....


Tillsammans klarar vi allt  


  


Av Mamma Xaramia - 8 februari 2010 12:05

igen då,börjar med ledig dag   


Calle hostig och snorar massor,låter tungt när han andas,ska till bvc på 18-mån kontroll på eftermiddagen så då kan de även lyssna på lungorna på honom,men spruta hoppar vi nog över.

Ska även ta med Affe och visa upp hans konstiga utslag för sköterskan/doktorn.

Pratade med bvc-sköterskan i morse och hon tyckte absolut att han skulle följa med dit även om han nu tillhör skolhälsovården.Skolsköterskan kollade på honom förra veckan men då hade han bara utslag i ansiktet,inte på benen och armarna.


Tror det är en reaktion på kyla så det är säkert ingen fara men bättre att veta än att riskera att det är nåt smittsamt liksom...


Sambon jobbar förmiddag denna vecka ,så han gick väl upp vid 4....stackarn !


Kvart i 5 vaknade jag av att Calle va vaken,gav honom välling och ny blöja,sen somnade han om en stund men inte jag....så jag läste lite bok och surfade lite innan det var dags att väcka de stora killarna och ringa skolan och tala om att Alfred blir hemma idag.


Myst hemma med småkillarna hela morgonen /förmiddagen ,spelat lite schack med Alfred,de lär sig i skolan och han är verkligen jätteduktig!


Nu har vi precis sovit middag en stund,Calle sover fortfarande.....skönt!!

Ska fixa lite plättar strax och diska lite innan det är dags att gå till bvc.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards