En dag i taget.....

Alla inlägg den 13 juli 2010

Av Mamma Xaramia - 13 juli 2010 15:10

på våren,hösten och vintern låter det typ såhär:

Åh, det regnar, det är för kallt, det blåser, iiiiiih,det är snöslask....vi kan inte va ute,jag fryser..... ... och nu... ...pust och pust, det är för varmt!

Så jäkla varmt! Jag svettas ihjäl....


Gilla läget liksom.Just VÄDRET är liksom svårt att göra nåt åt....lägg energin på annat istället.


Man kan inte ändra på vädret,bara sin egen inställning....

 


Gilla läget ....och sluta gnäll!

Vi har 4 årstider i detta landet,så är det bara.

Fascinerande och mysigt enligt många....jag tycker det är oerhört fascinerande att vi kan ha -30 grader och snö....isar att åka skridskor på,höstar med svamp och bär och underbara vårar med alla blommor som börjar slå ut.....OCH härligt varm underbar sommar med sol,bad,jordgubbar och massa mys!

Det blir liksom lite som man gör det !


Gillar man det inte så har man problem liksom....man KAN inte göra nåt åt vädret...man kan däremot göra en massa för att stå ut!

Till att börja med så kan man sluta gnälla,acceptera och gilla läget och sen göra det bästa av det.Som med de flesta "gnällorsaker"....


Drick MASSOR av vatten,ät vattenmelon,ät kall mat,ät varm mat,bada,duscha,spring i vattenspridaren,blöt en scarf o vira kring huvudet,lek i en lekpark,åk ut på sjön,bada i barnens badpool,sov i en hängmatta,sola,sitt i skugga,spring naken,gå i bikini.....stäng ut värmen,skaffa fläkt.........var ute ...eller inne...men snälla sluta gnäll...hitta sätt att hantera värmen istället .


Odla tomater och paprika,de GILLAR värme och sol vetja ! eller kanske rent av vindruvor!


Sommaren är kort,ta vara på detta underbara medelhavsklimat några veckor....snart är den över och vi sitter och undrar var den tog vägen....


I morse tog Calle och jag en cykeltur på en timme,så himla underbart fint....och lagom varmt kl 7 på morgonen.

     


Imorgon blir det nog badlkäder på och ett morgondopp.....om nu inte det utlovade regnet kommer ikväll...jo då JAG tycker också det är varmt....men jag vet att det inte kommer vara för evigt så jag njuter....och låter svetten rinna mellan duscharna...


Väder väder väder...alltid massa prat om väder (och gnäll!),varför ? jag förstår inte riktigt !Jag förstår heller inte uttrycket "om vädret tillåter".....inte helt iallafall...vadå vädret bara ÄR.....så är det bara !


De flesta väder tillåter utomhusaktiviteter,gäller bara att anpassa dem därefter och hitta alternativ vid väderomslag och ha vettiga kläder !!


Inte så många dar på ett år som INTE tillåter det liksom.....en liten stund utomhus i allafall....varje dag!Själv skulle jag bli tokig om jag inte haft uteplats,ett helt extra rum sommartid (2 om man räknar hela gräsmattan utanför) som utnyttjas flitigt


Nåja,nu ska jag sluta gnälla på allt gnäll om vädret,ta ett glas rosé och sätta mig i solen en stund.....

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards