Direktlänk till inlägg 13 februari 2011
2 kg hel fläskkotlettrad med ben
6 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk rosmarin
2 citroner
olivolja
salt och malen vitpeppar
3 1/2 dl vitt vin
3 tomater
1. Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och hacka den och rosmarin fint tillsammans. Tvätta citronerna och strimla skalet och skär tomaterna i klyftor.
2. Gör flera snitt i köttet intill benet och fyll med örterna och citronraspet. Skåra köttet lätt på utsidan och gnid in salt, peppar och olja. Häll vinet i en ugnssäker form och lägg i köttet så att det vilar på benet.
3. Stek i ugnen i 1 1/2–2 timmar, ös då och då med den sky som bildas. När det är ca 10 minuter kvar av stektiden läggs tomatklyftorna i. Köttet är klart när innertemperaturen är 72°. Låt vila 10 minuter och skär upp köttet i cm- tjocka skivor.
7 januari skrev jag : "Jag klagar sällan men just idag känns allt bara extremt nattsvart och jag får snart panik.På riktigt!! Jag har svårt att orka mer nu,svårt att hålla ihop.... Jag har ringt,jag har mailat,jag har googlat,jag har bönat,...
många dagar är jobbiga och tunga men jag kände ikväll att jag ville dela lite andra tankar än de bara negativa.... För en stund sen låg jag och vilade ryggen ,Lowe och Calle spelade spel på datorn efter att ha varit ute precis hela dagen ,maken fix...
Igårkväll låg jag och tänkte att min hjärna har tankar för väldigt många blogginlägg,men jag har inte energin att få ner dem så nån förstår. Just nu befinner vi oss i nåt vacuum,maken jobbar och jobbar och jag försöker mest få dagarna att gå så smä...
men man lär sig leva med dem,de gör lite mindre ont med tiden....de är inte öppna och ständigt blödande dagligen så att säga. Sårskorpan är dock så tunn,så tunn och den slits av många gånger.För att läka ihop lite igen.... Sorg är bland det s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|